شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
پنجشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۲
کد مطلب : 73038
نتایج 3 دهه بررسی نشان داده است، مادرانی که تا 6 ماه به نوزادان خود شیر می‌دهند، به میزان قابل توجهی کمتر از مادرانی که نوزادشان با شیر خشک تغذیه می‌شوند، به دیابت نوع 2 مبتلا می‌شوند.
شیردهی به نوزاد چه تأثیری بر سلامت مادر دارد؟
به گزارش تابش کوثر؛ نتایج ۳ دهه بررسی نشان داده است، مادرانی که تا ۶ ماه به نوزادان خود شیر می‌دهند، به میزان قابل توجهی کمتر از مادرانی که نوزادشان با شیر خشک تغذیه می‌شوند، به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شوند.
بر اساس مطالعات پژوهشگران بر روی بیش از ۵ هزار زن آمریکایی، زنانی که نوزادشان با شیر خود آنها تغذیه می‌شوند، به میزان ۴۷ درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که شیردهی پاسخ بدن مادر به انسولین را افزایش می‌دهد؛ در نتیجه بدن مادر می‌تواند بهتر گلوکز بسوزاند و متابولیسم قند درون بدنش در کنترل بهتری قرار می‌گیرد.
به علاوه شیردهی فعالیت هورمون‌هایی را بازداری می‌کند که هورمون‌های رشد را به راه می اندازند و خود این امر هم بر سطح انسولین خون مادر تأثیر می‌گذارد.
آژانس‌های ایالات متحده از جمله CDC و کالج متخصص زنان و زایمان (ACOG)، توصیه می‌کنند که زنان تغذیه نوزاد را حداقل در شِش ماه ابتدای تولد تنها از شیر خود تأمین کنند.
دکتر گاندرسون، محقق و سرپرست ارشد این مطالعه می‌گوید:‌ «یافته‌های جدید نشان می‌دهد که تغذیه با شیر مادر اثر محافظتی برای خود مادر و فرزند وی دارد؛ از جمله احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان سینه و تخمدان در مادر کاهش می‌یابد و در نوزاد نیز خطر بروز آسم به میزان قابل توجهی کم‌رنگ می‌شود».
دکتر گاندرسون در پایان گفت: کاهش ابتلا به دیابت در مادرانی که نوزادشان از شیر آنها تغذیه می‌شوند، فارغ از معیارهایی نظیر نژاد، دیابت قبل یا دوران بارداری، وزن و سایر شیوه‌های زندگی آنها است.
منبع:فارس
ر/111
https://tabeshekosar.ir/vdcaawn0.49nee15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما