بالا شهر و پایین شهر بهشت زهرا(س) متری چند؟

6 شهريور 1396 ساعت 0:20


به گزارش رسانه تابش کوثر با جستجو  واژه اختلافات طبقاتی به نتایج جالبی میرسیم! « طبقه اجتماعی؛ گروه‌بندی وسیعی از افراد است که دارای منابع اقتصادی مشترکی هستند» و یا «طبقه یک فرد تا اندازه‌ای اکتسابی است؛ نه این که صرفاً در هنگام تولد منسوب شود» و در نهایت « پایه‌های اصلی اختلافات طبقاتی؛ تفاوت در ثروت و شغل است.» در این دنیا هر چه میتوانستیم از  سر و کول هم برای دو هزار تومان ثروت بیشتر بالا رفتیم و ارامش را قربانی ثروت کردیم! اما انگار این اختلاف طبقاتی و تعداد صفر های حساب بانکی حتی پس از مرگ هم دست از سرمان بر نمی دارد!

اهلی شیرازی می فرماید : خواجه در ابریشم و ما در گلیم / عاقبت ای دل همه یکسر گلیم

جالب است بدانید گِلی که اهلی شیرازی از آن صحبت می کند در بهشت زهرای تهران قیمت های متنوعی دارد! به عنوان مثال گِل در برهوت قطعه های عمومی بهشت زهرا رایگان است و هر کسی که توانایی مالی برای خرید قبر در قطعه های قدیمی تر را نداشته باشد در قطعه عمومی که بیشتر شبیه کویری لانه زنبوری است خاک می شود. اما اگر کسی در حساب بانکی اش پول بیشتری ذخیره کرده باشد میتواند گِل بهتری بخرد!

طبق اخرین لایحه اصلاحیه مصوبه تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا(س) که در اذر 1395 منتشر شد قیمت قبر در قطعات  300تا 320 پنج میلیون تومان و قطعات 200تا 258 نه میلیون تومان و قطعه یک تا 112 پانزده میلیون تومان است و اگر کسی قصد داشته باشد ارامگاه خانوادگی را خریداری کند حدود 150 الی 200 میلیون تومان باید هزینه کند؛طبق این قیمت احتمالا گِل ارامگاه های خانوادگی مرغوب تر است!!!

بافت قبرستان بهشت زهرا(س) شباهت عجیبی به بافت شهر تهران دارد، گران بودن بخشی از این قبرستان نسبت به بخش دیگر و البته ابادانی بخش گرانتر نسبت به برهوت قطعات عمومی، تداعی گر بالاشهر و پایین شهر تهران است. یکی از اصلی ترین محاسن قطعه های قدیمی، آباد بودن آن است. یعنی شما به لطف درختان بسیار زیاد این قطعات همواره سایه ای برای استراحت، نیمکتی برای قرآن خواندن و آبی برای ریختن روی قبر عزیزتان پیدا می کنید.

اما سوال این جاست! آیا شهرداری تهران با بودجه بسیار زیادی که در اختیار دارد نمیتواند خانه های ابدی مردم را با قیمتی یکسان ارائه دهد؟
آیا ایجاد بافت بالاشهر و پایین شهر حتی در بهشت زهرا کاری منطقی است؟
آیا تمام کسانی که مالیات میدهند نباید از امکانات متناسبی برخوردار باشند؟
آیا هزینه کاشت درخت و لوله کشی آب و رسیدگی به بخش عمومی بیشتر از یکی دو همایشی است که شهرداری در سال برگزار میکند؟
و بطور کل چرا چنین اختلافات طبقاتی حتی پس از مرگ هم گریبان ما را می گیرد؟
و چرا هزینه بعضی قطعه ها میلیونی و چند ده میلیون است؟

پاسخ چنین سوالاتی را از مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران خواستیم اما در طول نگارش این گزارش  چندین بار تماس و پیگیری بی نتیجه ماند و او حاضر به جواب دادن موبایلش نشد!

احتمالا در قرن و جامعه ای که اهلی شیرازی در آن زندگی می کرد شهرداری تلاش خود را برای یکسان سازی خانه های مردم حداقل بعد از مرگ کرده بود و یا شاید در آن زمان لازم نبود کسی در قبرِ سه نفره که اسمش سه طبقه است بخوابد و حتی قبل از مرگش نگران پولی که باید برای قبر و خانه ابدی اش بپردازد نبوده است.

امیدواریم جناب آقای نجفی شهرداری جدید تهران به این مشکلات هم ورود کنند تا مردم نگران خانه بعد از مرگ و درگذشتشان نباشند

گزارش از زهرا صادقی


کد مطلب: 62660

آدرس مطلب: http://tabeshekosar.ir/vdcjymem.uqe8mzsffu.html

تابش کوثر
  http://tabeshekosar.ir