بنابر اعلام "فود پریونشن"، آنچه در ادامه ذکر شده برخی از انواع مواد غذایی است که مبتلایان به دردهای مفصلی باید از مصرف آنها خودداری کنند.
قند افزوده: قند ترکیب ضروری رژیم غذایی است و بدن به دریافت آن میل دارد. هرچند در حال حاضر و به دلیل فراوانی خوراکیهای فرآوری شده میزان قند دریافتی بیشتر میشود. قند به دلیل تداخل با چربی و پروتئین در بدن موجب التهاب میشود و "محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته" (AGE) را تولید میکند. محصولات نهاییگلیکاسیون پیشرفته علاوه بر التهاب، روند فرسودگی بدن را نیز سرعت میدهند.مواد الکلی: اگرچه مواد الکلی در گروه مواد غذایی جای نمیگیرد اما مصرف آن میتواند بیشترین تأثیر را روی درد مفصل بگذارد. همچنین الکل موجب از دست رفتن آب بدن شده و التهاب در بدن را به همراه دارد.
آسپارتام و شیرین کنندههای مصنوعی: مصرف این نوع شیرین کنندهها نه تنها به درمان درد مفصل کمک نمیکند بلکه به دلیل مضرات متعددی که برای سلامت دارد شناخته شده است و حتی میتواند موجب آرتریت در افرادی شود که پیش از این به این عارضه مبتلا نبودهاند.
محصولات لبنی: مصرف لبنیات مشکلساز است زیرا حاوی پروتئینهایی است که بافتهای اطراف مفصل را در برخی افراد ملتهب میسازد. همچنین با بالا رفتن سن هضم مواد لبنی سختتر میشود.
نمک: نمک نیز با مضراتی مهم برای سلامتی همراه است زیرا موجب احتباس آب و فشار خون بالا میشود. حفظ تعادل در میزان مایعات موجود در بدن برای سلامت مفاصل ضروری است اما میزان اضافه آن موجب ورم و التهاب میشود.
مونوسدیم گلوتامات: این افزودنی غذایی که بر پایه نمک است موجب احتباس آب و ورم میشود.
چربیهای اشباعشده: دلایل بسیاری وجود دارد که نشاندهنده ضرورت خودداری از مصرف چربیهای اشباع شده است که خطر ابتلاء به بیماری قلبی و آسیب دیدن مفصلها مواردی از آن به حساب میآید. نتایج چندین مطالعه نشان داده که کاهش مصرف چربی اشباع شده واکنش التهابی بدن را کاهش میدهد.
روغن ذرت / امگا ۶: روغن ذرت مملو از اسیدهای چرب امگا ۶ است که مصرف به اندازه آن خطری ندارد اگرچه التهاب زاست. هرچند خوراکیهای فرآوری شده که امروزه به مقدار زیاد مصرف میشود حاوی میزان بالایی از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند که تعادل میان امگا ۶ و امگا ۳ را در بدن بر هم میزند و در نتیجه میتوانند موجب بروز التهاب شوند.