کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گنج گمشده «فاروق»؛ یاقوت‌هایی که به حراج می‌رود

4 آبان 1396 ساعت 10:43

روستای تاریخی فاروق با تولید سالانه ۱۵ هزار تن انار یکی از مراکز مهم تولید این محصول در استان فارس است اما این محصول به کام دیگر استان‌ها رقم می‌خورد.


به گزارش تابش کوثر،  استان فارس با 24 هزار و 500 هکتار انارستان و برداشت سالانه بیش از 250 هزار تن رتبه نخست تولید انار را در کشور دارد اما نامی از استان فارس در کنار این محصول دیده نمی‌شود و انار در سراسر ایران با نام ساوه و دیگر شهرها معروف شده است. 
 
روستای تاریخی فاروق یکی از مهم‌ترین مراکز تولید انار در استان فارس است که به گفته حسام ایزدی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی باغداران روستای فاروق با تولید سالانه 15 هزار تن انار نقش مهمی در تولید این محصول دارد. اهمیت این مسئله تا جایی است که امسال برای دومین سال متوالی جشنواره گردشگری انار در این روستا برگزار شده است. 
 
انار فاروق به کام دیگر شهرها 
غلامحسین زارع، دهیار روستای فاروق از برگزاری این جشنواره با حضور دوستداران این نوع گردشگری از اول آبان تا هشتم آن خبر می‌دهد که با برنامه‌های متنوعی همراه است. به گفته وی روز چهام به نام فاروق و جشن انار نام گرفته است و در این روز به صورت نمادین تمامی مراحل برداشت انار و تولید محصولاتی نظیر آب و رب انار انجام می‌شود. 
 
اغلب باغداران و اهالی روستای فاروق به تولید فرآورده‌های انار نظیر رب انار، آب انار و ترشی انار می‌پردازند اما به گفته ایزدی این امر به صورت کاملا سنتی انجام می‌شود و کارگاه‌های فرآوری محصول به شیوه صنعتی در این روستا جایی ندارد. 
 
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی باغداران روستای فاروق معتقد است که همین امر سبب شده که انار فاروق سر از کارخانه‌های تبریز، ساوه و یزد در آورد و با نام این شهرها به بازار خارجی عرضه شود. 
 
اما این همه مشکل انار فاروق نیست، ایزدی از روزگاری سخن می‌گوید که بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه و اروپا انار فاروق را عرضه می‌کردند اما به دلایل مشکلات بسیار از جمله نبود هیچ حمایتی از باغداران این بازار امروز کمتر شده و انار فاروق راهی استان‌های همجوار می‌شود. 
 
احیای قنات و ارائه تسهیلات 
وی محصول انار این روستا را به دلیل عدم استفاده از کود شیمیایی صددرصد ارگانیک اعلام می‌کند که از آب 11 رشته قنات سیراب می‌شوند اما عدم توجه به این قنات‌ها سبب شده که برخی از آنها امروز قابل استفاده نباشند. به گفته ایزدی در روستای فاروق 17 رشته قنات با قدمت چندین هزار سال وجود دارد که امروز فقط 11 رشته باقی مانده است. 
 
احیای رشته‌ قنات‌های فاروق و ارائه تسهیلات با نرخ کم برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی و کارگاه‌های صنعتی 2 خواسته رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی باغداران روستای فاروق است تا این گنج در فاروق همیشگی شود. به گفته وی بسیاری از باغداران اگر سرمایه داشته باشند، بستر راه‌اندازی کارگاه‌های صنعتی تولید فرآورده‌های انار را دارند. 
 
کارشناسان کشاورزی در استان فارس معتقدند که صنایع تبدیلی در محصولات باغی در استان فارس نسبت به محصولات زراعی و دامی کمتر مورد توجه قرار گرفته در صورتی که با ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و مدیریت صحیح در بخش صادرات می‌توان تا 45 درصد از محصول انار استان را به دیگر کشورها صادر کرد. 
 
محمدمهدی قاسمی، رئیس جهاد کشاورزی استان فارس در نخستین جلسه ستاد صنایع کشاورزی استان ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و صنایع روستایی را از مؤثرترین راهکارها برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی و افزایش صادرات عنوان کرده است. وی در اردیبهشت ماه امسال  نیز گفته است «بخش کشاورزی هنوز ظرفیت بسیار بالایی دارد و باید در زمینه صنایع تبدیلی ظرفیت فرآوری را افزایش دهیم و از 1.5 میلیون تن صنایع فرآوری موجود بالاتر رویم».   این امر در کنار صحبت‌های باغداران روستای فاروق توجه و فراهم کردن شرایط برای ایجاد صنایع تبدیلی در این زمینه را بیش از پیش ایجاب می‌کند تا این یاقوت سرخ به نام استان فارس اما به کام دیگر استان‌ها نباشد. 
منبع: تسنیم
ش.4444
 


کد مطلب: 66616

آدرس مطلب :
https://www.tabeshekosar.ir/news/66616/گنج-گمشده-فاروق-یاقوت-هایی-حراج-می-رود

تابش کوثر
  https://www.tabeshekosar.ir