یک رفتارشناس اجتماعی:

تقویت اعتماد اجتماعی بسترساز گسترش مشارکت مردمی است

14 شهريور 1400 ساعت 9:42

رفتارشناس اجتماعی و استاد دانشگاه گفت: هرچه اعتماد اجتماعی در جامعه ای گسترده تر شود مشارکت مردم در اداره حکومت و برخوردهای صادقانه با فرآیندهای حکومتی بیشتر، مستحکم‌تر و بادوام‌تر خواهد شد.


به گزارش تابش کوثر، مجید ابهری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا با تاکید بر اینکه اعتماد اجتماعی یکی از اصلی ترین سرمایه های اجتماعی است که باعث دوام و تکامل نظام سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه می شود، خاطرنشان کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیه فرمودند احیا و تقویت اعتماد و سرمایه اجتماعی در دولت سیزدهم مهمترین و اساسی ترین حرکت خواهد بود.

وی یادآور شد: سرمایه اجتماعی یعنی اعتمادی که در جامعه وجود دارد و در سه سطح مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم مورد بررسی و آمایش قرار می گیرد.

به گفته این رفتارشناس اجتماعی، کاهش اعتماد اجتماعی در سطح مردم به دولت در بسترهای وعده های دروغین و متعدد نمود پیدا می کند و باعث از دست رفتن اعتماد مردم به دولت یا کمرنگ شدن آن می شود تا جایی که مردم برای دسترسی به اخبار درست به سمت رسانه های بیگانه و حتی معاند کشیده می شوند.

ابهری تاکید کرد: وارونه گویی در برخی از خبرها و ارایه آمار نادرست باعث سلب اعتماد مردم از رسانه های دولتی می شود که در این مورد رسانه ها باید سعی کنند جایگاه واقعی خود را در اطلاع رسانی کسب نمایند تا بتوانند مردم را از رسانه های بیگانه و دشمن بی نیاز نمایند.

وی در زمینه احیا و تقویت اعتماد اجتماعی توسط دولت توصیه کرد: ضروری است دستور به بیان اخبار واقعی، ارایه آمار درست و منطقی در زمان مناسب داده شود نه اینکه بعد از تمام رسانه های جهان، رسانه های ما اقدام به بیان اخبار نمایند. ضمن اینکه هرچه دولت در جهت گسترش فضاهای عمومی کوشاتر بوده و مردم به دور از هرگونه فشار به گفتگوی نقادانه با اصحاب دولت بپردازند اعتماد آنها به حکومت بیشتر می‌شود.

ابهری درباره مهمترین نشانه کمرنگ شدن اعتماد اجتماعی در جامعه گفت: وجود چندین هزار چک بی محل در جامعه، کلاهبرداری های مختلف، دروغگویی و سوگند دروغ از مظاهر کاهش سرمایه های اجتماعی و کمرنگ شدن اعتماد اجتماعی در جامعه ای است که پیش از این درآن با تاری از سبیل معاملات کلان صورت می گرفت.

ابهری خاطرنشان کرد: از نگاه رفتار شناسی وقتی در جامعه ای سوگند یا قسم خوردن گسترش یابد اعتقادات و اعتماد اجتماعی کمرنگ می شود؛ دیگر فرقی نمی کند قسم به جان عزیزان باشد یا به مقدسات سوگند خورده شود چرا که نتیجه یکسان است.

این رفتارشناس اجتماعی با تاکید بر اینکه هر چه اعتماد اجتماعی در جامعه ای گسترده تر شود مشارکت مردم در اداره حکومت و برخوردهای صادقانه با فرآیندهای حکومتی بیشتر، مستحکم‌تر و بادوام‌تر خواهد شد، اظهار داشت: پس باید از رفتارهای تضعیف کننده اعتماد به شدت جلوگیری شود و در صورت محرز شدن آن، دولت باید بدون فوت وقت نسبت به ترمیم آن اقدام کند.ب/۱۱۰


کد مطلب: 118617

آدرس مطلب: http://tabeshekosar.ir/vdcb8wb8zrhb80p.uiur.html

تابش کوثر
  http://tabeshekosar.ir